Mircea Cosea

Despre buget..cu tristețe

Consiliu Fiscal

Elaborarea bugetului 2013 nu este ușoară  și nici lipsită de risc deoarece momentul de la care se pleacă este departe de a fi încurajator. Pentru 2012, deşi există temeri că economia românească a fost pe minus, Banca Mondială estimează totuşi un minim avans cu 0,6%, după cel de 2,5% din 2011.

 

Pentru anul în curs, analiştii BM mizează doar pe o creştere cu 1,6%.Dificultățile economiei românești sunt cauzate nu numai de criza din zona euro (-0,2%), ci și de  faptul că mulți investitori străini și-au diminuat interesul pentru o țară aflată de mai bine de un an într-o situație politică incertă.
  Dincolo de problema cu partenerii comerciali, România se confruntă şi cu o criză potenţială a împrumuturilor neperformante. Rata creditelor neperformante a ajuns la 17,34%, iar întârzierile la plată mai mari de 90 de zile ale microîntreprinderilor au ajuns la 23% din volumul total, potrivit datelor analiştilor de la Coface.
 În plus, expunerea băncilor străine pe piaţa românească – fondurile acordate filialelor de pe piaţa autohtonă – a scăzut între iunie 2011 şi iunie 2012 cu 18 miliarde de euro.
  Am sperat că situația se va schimba după alegerile din  2012 când actualul guvern a căpătat un instrument extrem de puternic pentru a-și pune în practică opțiunile de politică economică, acela al majorității parlamentare. Am sperat că o majoritate de cca. 70% va fi capabilă să impună cu ușurință o nouă concepție de guvernare și, implicit, de corectare a modului greșit în  care precedentele guvernări au înțeles să gestioneze criza.
  Prima și cea mai importantă dovadă a acestei posibile schimbări ar fi trebuit să fie viziunea asupra politicii bugetare, aceasta fiind în condițiile unei economii de piață de tip european, singura posibilitate activă de exprimare a opținii strategice la nivel statal.
  Cu tristețe am remarcat că nu a fost să fie așa. Bugetul noului guvern nu numai că nu dezvăluie o minimă intenție de schimbare dar se situează la un nivel de originalitate și inovare chiar sub cele elaborate de guvernele Boc-Ungureanu.
  Înafară de faptul că asigură recuperarea unei părți din reducerile salariale, bugetul 2013 nu reușește să dea cetățeanului nicio speranță de mai bine, nu reușește să dea mediului de afaceri predictibilitate, nu reușește să dea investitorilor străini încredere și stabilitate.
 După părerea mea, bugetul 2013 s-ar putea  caracteriza prin următoarele elemente:
Continuarea fără obiecții și alternative  a politicii bugetare a guvernării Boc-Ungureanu caracterizată prin acceparea ad literam a indicațiilor FMI și a programelor sale de austeritate;
Nesiguranță și incertitudine asupra îndeplinirii unor obiective datorită nominalizării unor surse de finanțare ipotetice. Marea majoritate a surselor de finanțare se presupune a fi constituite prin impozite , taxe și accize introduse printr-un cod fiscal încă neaplicabil la data de 1 februarie a.c.Timpul necesar operaționalizării acestora ca și dorința de a crește gradul de colectare printr-o reorganizare a ANAF, aflată încă în stadiul de proiect, pun sub semnul întrebării existența reală a acestor surse până la rectificarea din vară.
Consolidarea stării de stagnare economică prin reducerea periculoasă a surselor alocate investițiilor și prin supraimpozitarea sectorului privat al economiei reale.
Accentuarea politicii de asistare socială în dezavantajul creării de locuri de muncă. Ridicarea nivelului salariului minim fără o relaxare a impozitării muncii (CAS) blochează procesul de extindere a masei de impozitare prin reducerea locurilor de muncă și sporirea evaziunii.
Cronicizarea stării de îndatorare a economiei. Lipsa quasi totală a politicilor reale de relansare economică ( bugetul speră într-o sporire a gradului de accesare a fondurilor europene dar este o speranță iluzorie atâta timp cât fondurile necesare participării românești urmează să fie obținute prin impozite și taxe încă neoperaționale la această dată) obligă România la împrumuturi suplimentare necesare asigurării plăților curente.
Este trist ca un guvern nou să prezinte o politică bugetară învechită.
----------------------------------------------------------------------------------------------------Bus.Adv.
5/II/2013